Forse uitbreiding Beekman B.V. met autostore warehouse systeem

29-09-2016
Forse uitbreiding Beekman B.V. met autostore warehouse systeem

Apeldoorn, 29 september 2016 – In april 2017 opent Beekman B.V. een nieuwe aanbouw die zorgt voor een verdubbeling van de magazijnruimte. Het Apeldoornse familiebedrijf, marktleider in onderdelen, aansluitmaterialen en accessoires voor huishoudelijke apparatuur, kan de extra meters goed gebruiken.  Het bedrijf groeit fors.

De grondwerkzaamheden zijn in volle gang. Binnen een paar maanden verrijst aansluitend aan het huidige pand van Beekman B.V. in Apeldoorn een modern logistiekpand. Hiermee kan Beekman B.V. haar capaciteit fors uitbreiden. De totaalleverancier investeert enkele miljoenen in de uitbouw, haar grootste investering in 46 jaar. Het huidige magazijn wordt hiermee bijna twee keer zo groot. Er komt een volledig geautomatiseerd opslag annex orderpicksysteem in en als dat operationeel is (naar verwachting begin volgend jaar) is de onderneming klaar voor de toekomst.

'De uitbreiding is nodig omdat we blijven groeien, verduidelijkt operationeel directeur Arnoud Groen. 'Door deze investering hebben we de mogelijkheid om te groeien, onze processen te verbeteren en daardoor onze service naar klanten nog verder te optimaliseren.  Tegenwoordig verwachten zowel zakelijke klanten als consumenten dat je in staat bent om 24/7 te leveren en met dit compacte Autostore systeem en onze recente uitbreiding in werktijden, kan dat.

Groen: ‘Het is een prachtig, inspirerend systeem. Er komt een doorkijk van het bestaande pand naar het nieuwe gedeelte, zodat straks als het ware een showroom ontstaat waar je het logistieke systeem in werking kunt zien.' In het vernieuwde en uitgebreide magazijn zullen in eerste instantie 41 robots aan het werk zijn. Beekman verwacht de investering in vijf jaar terugverdiend te hebben.

Terug