Rookmelders verplicht in bestaande bouw vanaf juli 2022

09-11-2021

Per 1 juli 2022 is het voor iedere bewoner verplicht om een rookmelder te hebben hangen in huis. In nieuwbouwhuizen was al langer sprake van deze verplichting, maar nu gaat dit ook gelden voor bestaande bouw; op iedere verdieping in een woning moet straks een rookmelder hangen. 

Elektrische apparaten, kaarsen, sigaretten en ongelukjes in de keuken worden het vaakst genoemd als oorzaken van brand in een woonhuis. Het is dus verstandig om te investeren in brandveiligheid. In een woning kom je dan al snel uit op een rookmelder, al dan niet gecombineerd met koolmonoxidemeter. Bij brand vallen veel slachtoffers door het inademen van rook, omdat ze niet tijdig worden gewaarschuwd en/of bijvoorbeeld liggen te slapen wanneer de brand uitbreekt en de rook zich door het huis verspreidt. Het plaatsen van een rookmelder op iedere verdieping moet dit probleem grotendeels verhelpen. Rookmelders worden geplaatst tegen het plafond, minimaal 50 cm van een muur of hoek. Belangrijk is dat er altijd een rookmelder hangt in een ruimte waar de slaapkamers op uitkomen, omdat dit de vluchtroute is bij brand.

Beekman B.V. heeft diverse rookmelders in het assortiment, zorg dus voor voldoende voorraad en informeer de consument om tot de juiste keuze te komen.

Kijk hier voor het complete assortiment.

Terug