Verpakken en verzenden; duurzame en efficiënte oplossingen

25-01-2024
Verpakken en verzenden; duurzame en efficiënte oplossingen

Bij Beekman B.V. is duurzaamheid een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering. Wij zijn altijd op zoek naar milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossingen. Zo hebben wij op de afdeling logistiek flinke slagen gemaakt in de aanpassing en het gebruik van verpakkingsmaterialen. Inmiddels is polypropyleen tape vervangen door papier eco tape en testen we met papieren verzendzakken in plaats van plastic exemplaren. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe machine, de Voidfill, die papierstukken maakt om dozen mee af te vullen. Daarnaast wordt papier en plastic wat we van leveranciers binnen krijgen door ons hergebruikt en worden palletdozen die we bij de inslag ontvangen later weer ingezet voor verzending bij de uitslag.

Elke dag wordt door onze medewerkers gekeken of binnengekomen goederen efficiënter verpakt kunnen worden. Hoeft er geen plastic zakje om het artikel? Kunnen we het artikel kleiner verpakken of kan het rechtstreeks in de verpakking van de leverancier verzonden worden? Meerdere keuzes, waarbij er altijd wordt gekeken naar efficiënte en veiligheid.

Door het maken van bewuste keuzes in het verpakkingstraject dragen we bij aan een lagere milieubelasting. Zo zetten we ons in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Terug